top of page
  • de Zorgheeren

Stichting De Zorgheeren: 1 Jaar in Dienst van Families in TilburgMet trots kijken wij terug op ons eerste jaar als Stichting De Zorgheeren. In dit jaar hebben we niet stilgezeten; integendeel, we hebben bij meer dan 100 families begeleiding ingezet, waarvan 31 als intensieve systeembegeleidingen. Een prestatie waar we met recht trots op zijn, zeker gezien het feit dat onze officiële startdatum pas in maart 2023 lag.

Ons werk gaat echter verder dan alleen directe ondersteuning. We hebben talloze ontmoetingen gehad om ons netwerk te versterken, kennis te delen en te verspreiden.


Daarnaast hebben we waardevolle themabijeenkomsten en trainingen georganiseerd, in nauwe samenwerking met partners zoals Studio Familiezorg en Ine Bertens. De vele vragen die we ontvingen over relationeel/systemisch werken hebben we zorgvuldig beantwoord, en we hebben contact gelegd met tal van (zorg)organisaties binnen ons werkveld.

Sinds onze start hebben we intensief samengewerkt met diverse partners, zoals ContourdeTwern, Sense Zorg, Thebe, POH (huisartsen), NAH-thuis en Amarant, om de draagkracht van families in zorgsituaties te vergroten.


Met een blik op de toekomst blijven we ons inzetten voor samenredzaamheid en regieversterking bij families in Tilburg. We blijven werken aan het versterken van ons netwerk, onder andere door contact te onderhouden met Tranzo, Hanzehogeschool Groningen, JMZ-pro en MantelzorgNL.


Stichting De Zorgheeren streeft naar toegankelijke ondersteuning voor iedereen die het nodig heeft. Onze missie is om stress en overbelasting bij mantelzorgers op te lossen en te voorkomen, en hen te ondersteunen bij het behouden van hun eigen welzijn. Het is belangrijk daarbij op te merken dat wij alle inwoners van de gemeente Tilburg kosteloos kunnen helpen, dankzij gemeentelijke subsidie.

 

1 jaar, meer dan 100 families, talloze stappen vooruit. En we zijn nog maar net begonnen!


Stefaan Swaak & Twan Mensen


Comments


bottom of page